فیلم ترسناک

7 فیلم برتر ترسناک: فیلم خوفناک یکی از ژانرهای فیلم است که در پیش درآمد خیلی تحت تأثیر فیلم‌های اکسپرسیونیسم قرار داشت. در این ژانر از عناصر ترس، نفرت و وحشت استفاده شده‌است. در این‌گونه فیلم‌ها از صحنه‌های خوفناک، و فراطبیعی بهره‌گیری شده و معمولاً با ژانرهای فانتزی و علمی-تخیلی تداخل دارند. این ژانر همانندی تقرب نیز با ژانر دلهره‌آور دارد. در فیلم خوفناک با استفاده از وحشت از ناشناخته‌ها و کابوس‌ها، خوف به بیننده القا می‌شود. به کارگیری نورهای پر کنتراست، فضاهای مرموز و مه‌آلود و در ضمن نورپردازی با مایه‌های تیره از ویژگی‌های دیگر این گونه‌است.

با ما باشید در 2 مووی بزرگترین سایت معرفی فیلم و سریال

فیلم‌های خوفناک رفته رفته طرفداران بیشتری را در سراسر جهان به خود جذب می‌کنند و بیننده آن‌ها را اکثراً قشر جوانان تشکیل می‌دهند.
اولین فیلم‌های این ژانر از سنه ۱۸۹۰ فرآوری شدند. در اولین فیلم‌های ترسناک، معمولاً موجودی فراطبیعی و ناشناخته یا حیوانی خطرناک منش منفی (شرور) داستان بود. آغاز ساخت فیلم‌هایی که خوف سر راست انسان از انسان را نشانه می‌دهند، به دهه ۶۰ میلادی و فیلم روانی ساخته آلفرد هیچکاک، که از نظر خیلی‌‌ها بزرگترین کارگردان این سبک است، برمی‌گردد. بعدها، فیلم درخشش هم توسط استنلی کوبریک ساخته شد؛ که آن نیز از بزرگ‌ترین فیلم‌های ترسناک به حساب می‌آید.

زیرشاخه‌های فیلم‌های ترسناک

فیلم ترسناک زیرشاخه‌های گوناگونی دارند؛ که فیلم اسلشر و فیلم روان‌شناختی از محبوب‌ترین آن‌ها هستند. در فیلم‌های ترسناک روان‌شناختی (psychological horror film)، به ندرت از خشونت یا خون استفاده می‌شود؛ در فیلم‌های روانی و حلقه نیز از همین سبک بهره‌گیری شده‌است. فیلم‌های اسلشر (Slasher Movie)، از خشونت زیاد و معمولاً از دست دادن اعضای بدن، تکه‌تکه شدن و… بهره‌گیری می‌کنند. از معروف‌ترین فیلم‌های ژانر اسلشر، می‌توان به بدبو، مقصد نهایی، هالووین، و سری فیلم‌های اره و پیچ اشتباه اشاره کرد.

دلایل تماشای فیلم ترسناک

کنجکاوی

کنجکاوی بشر در کشف ناشناخته‌ها و ادراک به چیزهای فراتر از دنیای عینی و ملموس است.

فرا افکنی

انسان خشم و فرا افکنی خویش را جای عوامل ترس احسنت قرار داده و به هیجانی خوشایند دست می‌یابد.

غرقه‌سازی توسط خود فرد

خوف از خصوصیات فطری هر انسان به شمار می آید که به دلیل عدم شناخت ذات خود نسبت به بازسازی عوامل بیگانه برای تسکین خویش است. لذا انسان با گزاردن به این ژانر و تماشای فیلم‌هایی از گونهٔ وحشت، نسبت به تخلیه خود اقدام می‌کند. بزرگنمایی آنچه که وجود ندارد یا قابل دسترسی نیست، به هر روی عامل برپایی خوف است.

اختلالات روانی

در موارد حاد، انگیزه علاقه به فیلم‌های ترسناک می‌تواند به اختلالات سادیسم، جامعه‌ستیزی، و مازوخیسم مربوط باشد.

7 فیلم برتر ترسناک

  • facebook
  • googleplus
  • twitter
  • linkedin
  • linkedin

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *